Kávékapszula specialty szemmel. Mit is jelent ez?

Amikor 2016-ban megnyitottuk első specialty kávézónkat, a Steamhouse Cafe gyorsan Budapest egyik meghatározó kávés központjává nőtte ki magát. 2017-ben megnyertük a magyar barista és filter bajnokságokat, a világ minden tájáról származó különleges kávékkal. Folyamatosan képezzük magunkat, workshopokra járunk, ténylegesen a minőségi kávé körül forog az életünk.

2020-ban, amikor a világjárvány miatt be kellett zárni a kávézókat, elkezdtünk azon gondolkozni, hogyan tovább. Ekkor jött a gondolat: Ha a vendégek nem jutnak el hozzánk, hát jussunk el mi a vendégekhez. Kapszulás kávéfőző nagyon sok háztartásban van, miért ne lehetne egy specialty kávézó a konyhában?

Sok kapszulát megkóstoltunk, és rájöttünk, hogy az a baj velük, hogy szinte minden gyártó úgy tekint a kávékapszulára, mint egy kényelmes, otthoni megoldásra, amiből valamilyen kávét el lehet készíteni egy gombnyomással, azonban ők kimondottan a tömegízlés kiszolgálására koncentrálnak. Mi nem úgy tekintünk a kávékapszulára, mint a nagyok, hanem úgy, ahogy a kávéra valójában kellene.
Számunkra a végeredmény a fontos, azaz a csésze, az első korty, a kávé ízélménye, a lecsengése.

A specialty kávéiparban a kiemelkedően magas minőséget tartjuk a legfontosabbnak a pörköléstől kezdve a tároláson át a kávékészítésig. Ezért ha ugyanezeket a szigorú szempontokat figyelembe véve gyártjuk a kávékapszulákat, akkor minden reggel sok-sok ember arcára csalhatunk mosolyt az első kortynál is – otthon, a saját konyhájában. Nagyon fontos, hogy a teljes folyamatot mi tartjuk a kezünkben, a zöldkávé rendelésétől a kávé pörkölésén, őrlésén, kapszulázásán át egészen a csomagolásig, így biztosítva a folyamatos, tökéletes minőséget! Saját üzemünk van Budapesten, azaz nem bérgyártatunk másokkal, hanem mi készítjük a kapszulákat!

A specialty kávékapszula és a tömegáruk között pontosan az a különbség, mint a nagy kávézóláncokban iszogatás és egy specialty kávébárban kávézás között. Más a közönség, más a cél, és ennek megfelelően más az élmény. A Samurai Shoelace a specialty kávéélményt zárja kapszulába és juttatja el azokhoz, akik értékelik a minőséget.

Csapatunk

Samurai Shoelace
Samurai Shoelace
Samurai Shoelace